WINKELWAGEN

Bel ons: 06 – 12 79 78 67

Vanaf € 1000 gratis verzending!

De ideale tijd voor het planten van bomen en hagen is nu!

Buiten wordt het kouder, de nachtvorst doet zijn intrede en u denkt dan vast niet aan het planten van bomen en hagen. Toch is de beste periode voor het bomen planten de winter. De bomen en ook haagplanten en andere plantensoorten, zijn dan in rust. Dat betekent dat ze geen energie stoppen in de aanmaak van nieuwe bladeren. Het wortelstelsel van deze bomen, planten of haagplanten ontwikkelt zich echter wel. Dat maakt de winter dan ook geschikt voor het planten van bomen, hagen en bosplantsoen. Wanneer u bomen plant met vorst of een haag plant bij vriesweer, gebeurt er ondergronds erg veel. Alle energie van de planten wordt gestopt in het ontwikkelen van nieuwe, jonge haarwortels. Zo is de boom sterk in het voorjaar wanneer de blaadjes aan de bomen komen.

Bomen planten met vorst

Ook bomen planten bij lichte vorst is mogelijk. Zolang de grond los geschept kan worden, kunnen bomen geplant worden. Is de grond hard, dan zijn ook de wortels van de jonge bomen en planten uit onze kwekerij bevroren en kunt u deze niet planten. In onze kwekerij staan de meeste planten en bomen opgekuild. Deze bomen en haagplanten zijn dus al gerooid en worden ter opslag in de grond gezet in bosjes van 10 of 25 per soort. Het voordeel van het opkuilen is dat deze planten in de winter al jonge en nieuwe haarwortels aanmaken. Wanneer ze bij u thuis bezorgd worden, kunnen ze zich snel verder ontwikkelen en beter gaan groeien. Heeft u even geen tijd om de bomen te planten? Zet de jonge bomen of haagplanten dan wel even met hun wortels in de grond, anders is de kans op het uitdrogen van het wortelstelsel van deze nieuwe beplanting erg groot.

Voordelen van planten in het najaar

De beste tijd voor het bomen planten is het najaar. Dit biedt veel voordelen voor de bomen, haagplanten en het bosplantsoen:

  • alle energie gaat naar het ontwikkelen van het worstelstelsel
  • er valt vaak veel regen in de herfst, zodat water geven niet of nauwelijks nodig is
  • de grond is nog vrij warm en dat komt de ontwikkeling van de jonge bomen en planten beter ten goede

Planten online kopen bij Kwekerij Online

Bomen planten met vorst of hagen planten in de winter is dus mogelijk. Sterker nog, de ideale planttijd is nu. Zolang de grond los geschept kan worden, kunt u bomen planten. Winterharde bomen, bladhoudende haagplanten, maar ook bosplantsoen bestelt u in onze webshop. U kunt ervoor kiezen de bomen bij ons op te halen op een moment dat het u past of u laat de bestelling eenvoudig bij u thuis bezorgen. Wenst u meer informatie over dit onderwerp of heeft u een andere vraag? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Verzendkosten
Retourprocedure
Betaalmogelijkheden